Paspoort voor vluchtelingen

Woont u in Nederland en hebt u niet de Nederlandse nationaliteit, maar wel een vluchtelingenstatus? Dan hebt u een vluchtelingenpaspoort nodig als u naar het buitenland wilt. Een vluchtelingenpaspoort vraagt u persoonlijk aan in het stadhuis. Daarvoor maakt u online een afspraak. Een week later kunt u uw nieuwe paspoort ophalen. Een paspoort ophalen kan zonder afspraak.

Geen vluchtelingenstatus

Hebt u geen vluchtelingenstatus? Dan kunt u een misschien vreemdelingenpaspoort aanvragen.

Snel nodig

Hebt u uw vluchtelingenpaspoort nog sneller nodig? Vraag aan de balie om een spoedaanvraag. Dat kan tot 14.00 uur. Uw paspoort kunt u na 2 werkdagen vanaf 09.30 uur ophalen. Als u uw oude paspoort kwijt bent, kan het wat langer duren.

Kwijt of gestolen

Bent u uw paspoort kwijt of is het gestolen? U kunt de vermissing van uw vluchtelingenpaspoort online doorgeven. Doe dit zo snel mogelijk om misbruik te voorkomen.

Geldigheid

Hoelang het vluchtelingenpaspoort geldig is, hangt af van uw verblijfsvergunning. Het vluchtelingenpaspoort is maximaal 5 jaar geldig.

  • Uw verblijfsvergunning.
  • Eventueel uw huidige paspoort, ook als het is verlopen.
  • Een pasfoto. Let op de eisen aan een pasfoto. U kunt in het stadhuis geen pasfoto's laten maken.
  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag.

Jonger dan 18 jaar? Neem dan ook mee

  • Als u jonger bent dan 18 jaar: origineel identiteitsbewijs van beide ouders (geen kopie).
  • Als u jonger bent dan 18 jaar en uw ouders zijn gescheiden: toestemming van de ouder(s) of degene die het gezag heeft.

    De ouders of degene die het gezag heeft, kunnen ook online toestemming geven. Hiervoor heeft u DigiD nodig. Is online toestemming geven met DigiD niet mogelijk? Neem dan contact met ons op (0546) 54 11 11.

Soort paspoortPrijs 2024
Vluchtelingenpaspoortโ‚ฌ 63,40
Vluchtelingenpaspoort, met spoedaanvraagโ‚ฌ 120,45