Afval

Ophalen en scheiden van afval, groene en grijze container, grondbank, groenafval en afvalbrengpunt.

Afval ophalen of brengen

Twente Milieu haalt in Almelo het afval op. Op de afvalkalender kunt u zien wanneer en welk afval Twente Milieu ophaalt. (Grof)vuil kunt u wegbrengen naar het afvalbrengpunt.

Grond en groenafval brengen en halen

Bedrijven en particulieren kunnen bij de Grondbank terecht met grond en groenafval. De Grondbank is op werkdagen geopend van 07.30 uur tot 12.30 uur en van 13.00 uur tot 16.00 uur.

Afval scheiden

Wilt u weten hoe u afval kunt scheiden? Zoals glas, plastic of oud papier? Of wilt u weten waar u terecht kunt met uw gescheiden afval? Twente Milieu geeft handige tips.

Asbestdak saneren

Heeft u een pand van voor 1994? Dan heeft u mogelijk asbest op het dak liggen. Asbestdaken zijn gevaarlijk voor de gezondheid en het milieu omdat ze door het weer langzaam vergaan. Er komen dan kankerverwekkende asbestvezels vrij. Wilt u asbest verwijderen? Dan moet u dit melden.

Container en milieupas

Vragen over uw container, ophaaldagen, milieupas of ondergrondse container? Neem contact op met Twente Milieu.

Nee-ja-sticker

Wilt u geen of niet alle ongeadresseerde reclame en huis-aan-huisbladen ontvangen? Haal dan een nee-nee of nee-ja-sticker in het stadhuis en plak deze op uw brievenbus.

Afvalwater lozen op riool

Bent u eigenaar van een bedrijf en wilt u afvalwater lozen op het riool? Dan heeft u toestemming nodig van de gemeente. Bel voor meer informatie met de gemeente.