Nieuwsoverzicht

Resultaten verkenner ATT-energiegebied

Sinds januari 2024 is Erik Back aan de slag als onafhankelijk verkenner in het energiegebied ATT. Zijn opdracht is om te kijken naar de mogelijkheden voor een publiek private samenwerking.

Reuzenzwam tast rode beuk nabij stoftoren Indië aan

De monumentale rode beuk aan de Burgemeester Schneiderssingel (bij de karakteristieke toren op Indië) is ziek door de reuzenzwam die in de grond zit. Door de reuzenzwam zijn de wortels aangetast, maar ook de binnenkant van de stam.

Steiger(stempels) bij fly-over Havenblok

Onlangs heeft de gemeente onderzoek laten doen naar de technische staat van het Havenblok en het parkeerdek. Dat is gebeurd om te kijken welke werkzaamheden nodig zouden zijn voor renovatie van de panden en dan met name het parkeerdek.

Inloopbijeenkomst F35 Wierdensestraat

Een deel van de fietssnelweg F35 wordt aangelegd langs de Wierdensestraat. De gemeente Almelo is gestart met de voorbereiding van de aanleg voor dit deel vanaf het ROC tot aan de Egbert ten Catelaan. Om omwonenden en geïnteresseerden te informeren is er op woensdag 10 juli een inloopbijeenkomst.

Twentse en Duitse steden creëren gezamenlijk kader voor mobiliteitsvraagstukken

De steden Münster en Osnabrück en de gemeenten Almelo, Hengelo en Enschede vormen samen het grensoverschrijdende stedennetwerk MONT. Vanuit dit netwerk voerden ze gezamenlijk een haalbaarheidsstudie uit naar grensoverschrijdende mobiliteit. Een SUMP moet zorgen voor een betere leefkwaliteit voor mensen en bedrijven in de steden en hun omgeving.

Statement college burgemeester en wethouders

De gemeente Almelo was vanaf 2020 in gesprek met het Stadstheater over de investeringen in het theater en een verhoging van de jaarlijkse subsidie voor de programmering. In een statement benadrukt het college gedurende dit gehele proces altijd de intentie te hebben gehad om tot overeenstemming met het Stadstheater te komen. “Wij distantiëren ons van de suggestie dat wij van meet af aan en doelbewust hebben gestuurd op het afscheid nemen van het Stadstheater. Die suggestie raakt ons.”

Update ransomware-aanval GBTwente

Een leverancier van GBTwente, AddComm, is vrijdag 17 mei 2024 getroffen door een ransomware-aanval. Hierbij hebben cybercriminelen data gestolen van een groep klanten van AddComm. GBTwente hoort bij die groep klanten. AddComm heeft na onderhandeling met de cybercriminelen afgesproken dat zij de gestolen gegevens niet publiceren en verwijderen. Hierdoor is de kans dat persoonlijke gegevens openbaar worden gemaakt zeer klein.

Samenwerking Studio15 en Metropool in Almelo

Metropool Poppodia van Twente programmeert vanaf het najaar ook in Almelo. Afgelopen week heeft de gemeente Almelo officieel akkoord gegeven op de aanvraag voor een update van de podiumzaal bij Studio15, onderdeel van Kaliber Kunstenschool, om er een volwaardig poppodium te maken.

Studenten van ROC van Twente ontvangen mbo award

Tijdens het ‘Vier het Vakmanschap’ feest van ROC van Twente in het Wilminktheater in Enschede werden dinsdag 4 juni 10 studenten verrast met een MBO Award. Op initiatief van Almelo reiken de drie Twentse steden Almelo, Enschede en Hengelo voortaan jaarlijks een prijs uit aan getalenteerde mbo-studenten.

Nieuwsarchief

Oudere nieuwsberichten verwijderen we van deze website. U kunt ze wel terugvinden in het archief via Archiefweb . Gebruik hierbij de kalenderfunctie en/of gebruik de zoekfunctie van Archiefweb (deze vindt u onder de kalender).

RSS feed