Bezoekersregeling parkeren

Woont u in het centrum of in het bewonersgebied met blauwe zone? Dan kunt u voor uw bezoek een bezoekersregeling treffen. Uw bezoek kan parkeren voor € 1,00 per 24 aaneengesloten uren.

Let op: wanneer u uw bezoekersregeling opwaardeert, kan dat met 1, 20 of 50 euro. Gaat u binnenkort verhuizen? Kies dan voor een klein opwaardeerbedrag, u krijgt het resterende opwaardeersaldo namelijk niet terug.

 

  • Alleen bewoners van het centrum en van gebieden met blauwe zone kunnen een bezoekersregeling aanvragen.
  • De bezoekersregeling geldt niet in parkeergarages of op langparkeerterreinen. Let op: Bezoekers van de Winkelsteeg en omgeving (blauwe zone Noord) kunnen gebruik maken van de garage Oosterborgh.
  • Bekijk hier de parkeerkaart met alle parkeergebieden.

Krijgt u vaak bezoek? Dan kunt u een abonnement op de bezoekersregeling nemen. U vraagt één keer een bezoekersregeling aan via DigiD. Dit is gratis. Na de aanvraag kunt u via een bezoekersportaal iedere keer een kenteken aanmelden. U hoeft dan niet voor elk bezoek een bezoekersregeling aan te vragen.

Hoe werkt het?

U vraagt hier eenmalig de bezoekersregeling aan. Nadat u alle gegevens hebt ingevuld, ontvangt u de bevestiging van uw aanvraag in uw mail. U logt opnieuw in via DigiD. Daar vindt u een brief met een meldnummer en een pincode. Daarmee kunt u inloggen in het bezoekersportaal. Onthoud deze inloggegevens goed. In dit bezoekersportaal kunt u uw bezoek aan- of afmelden.

U meld uw bezoek aan door het kenteken in te vullen. Het gaat altijd direct in en geldt voor 24 uur. Er wordt per aanmelding 1 euro van uw saldo afgeschreven. U kunt zelf kiezen welk bedrag u op het bezoekersportaal wilt zetten. Opwaarderen gaat via iDeal.

  • Bezoekers in de blauwe zone kunnen maximaal 1 uur gratis parkeren met een parkeerschijf. Dit geldt maandag tot en met zaterdag 09.00 - 18.00 uur en donderdag tot 21.00 uur. Op zondag hoeft u geen schijf te zetten, ook niet op koopzondagen en feestdagen.
  • In het horecagebied gelden afwijkende tijden. Daar moet op maandag tot en met woensdag tussen 09.00 en 18.00 uur de parkeerschijf gezet worden. En vanaf donderdag 09.00 uur tot en met zondag 07.00 uur.
  • In het centrum waar de parkeermeters staan, is het van maandag tot zaterdag na 18.00 uur gratis parkeren en op donderdag na 21.00 uur. Op koopzondagen is het gratis parkeren.

U kunt ook gebruik maken van kraskaarten. Per bezoeker vult u een kaart in. Deze ingevulde kraskaart legt u zichtbaar achter de voorruit van de auto. Een boekje met 20 kraskaarten, of tegoedkaarten voor de Oosterborgh kunt u op afspraak kopen in het stadhuis. Maak een afspraak via (0546) 54 11 11.

Als u uw kraskaarten wilt kopen in het stadhuis, neemt u mee:

  • Een bankpas. U betaalt gelijk bij de aanvraag
  • Uw identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Soort parkeerkaartPrijs 2024
Bezoekersregeling (online)€ 1,00
Kraskaarten (per setje van 20)€ 38,55
Tegoedkaarten Oosterborgh (per setje van 5)€ 5,00