Welzorg nieuwe aanbieder Wmo hulpmiddelen

De gemeente heeft een nieuw contract afgesloten voor het leveren en onderhouden van hulpmiddelen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Vanaf 1 januari 2024 werkt de gemeente samen met Welzorg. Het bedrijf heeft vanaf 1 januari het onderhoud van hulpmiddel(en) overgenomen van Kersten. Inwoners die gebruik maken van één of meerdere hulpmiddelen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) krijgen bericht van Welzorg.

De gemeente moest een nieuw contract afsluiten voor de levering, onderhoud en service van hulpmiddelen. Vanaf 1 januari werken we samen met Welzorg. Zij leveren en onderhouden voortaan de hulpmiddelen in onze gemeente. Alle hulpmiddelen van Kersten die nu in gebruik zijn bij inwoners worden overgedragen aan Welzorg. Inwoners kunnen op dezelfde service rekenen. Of het nu gaat om leveringen of onderhoud.

  • Inwoners houden hun eigen hulpmiddel(en). Zij kunnen deze gewoon blijven gebruiken.
  • Welzorg verzorgt vanaf 1 januari de service en het onderhoud van de hulpmiddel(en).
  • Vanaf 1 januari kunnen inwoners voor vragen over hulpmiddelen of voor reparaties bellen of mailen met Welzorg.

Als het hulpmiddel een verzekeringsplaatje heeft, bijvoorbeeld een elektrische rolstoel of scootmobiel, dan neemt Welzorg ook de verzekering over. Het hulpmiddel blijft gewoon verzekerd. De nieuwe verzekeringstukken worden door Welzorg toegestuurd. 

Rond woensdag 10 januari ontvangen inwoners die een hulpmiddel hebben vanuit de Wmo een brief met informatie van Welzorg. Daarin staat contactinformatie en welke service zij leveren.