Vacature: Almelo zoekt een nieuwe burgemeester

Dinsdagavond 14 november stelde de gemeenteraad unaniem de profielschets van. Op advies van commissaris van de Koning Andries Heidema heeft de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de vacature open gesteld. Belangstellenden worden van harte uitgenodigd te solliciteren naar dit bijzondere ambt.

Een sterke, ambitieuze bestuurder, een onderscheidende persoonlijkheid, iemand die beschikt over een goed ontwikkeld politiek gevoel en strategisch inzicht.

De burgemmeester die Almelo zoekt is in de stad actief en zichtbaar. Hij of zij opereert niet alleen onafhankelijk, maar is ook een teamspeler. Naast diplomatiek, sociaal vaardig en pragmatisch als netwerker is onze nieuwe burgemeester omgevingsbewust en daardoor op de hoogte van lokale, provinciale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van bestuur en politiek, maatschappij en bedrijfsleven.

Almelo zoekt een burgemeester die zich met overtuiging als eerste burger én als inwoner van de gemeente Almelo met de lokale samenleving verbindt.

Alle informatie over de vacature en sollicitatie is te vinden op de website van de provincie Overijssel