Studenten van ROC van Twente ontvangen mbo award

Tijdens het ‘Vier het Vakmanschap’ feest van ROC van Twente in het Wilminktheater in Enschede werden dinsdag 4 juni 10 studenten verrast met een MBO Award. Op initiatief van Almelo reiken de drie Twentse steden Almelo, Enschede en Hengelo voortaan jaarlijks een prijs uit aan getalenteerde mbo-studenten. Zij leveren een belangrijke bijdrage aan de toekomst van de Twentse economie en inspireren andere studenten het beste uit zichzelf te halen. 

Olaf de Jonge, Petros Barshini en Lotte Tiehuis ontvingen een Almelo MBO Award. Jen Tang, Brigitte van der Meulen, Rutger Sijtsma en Senne Bolscher ontvingen een Award namens de gemeente Enschede. Hengelo feliciteerde Lars Teesink, Noortje Nieboer en Amani Tukko. De studenten, die uiteenlopende studies volgen, vallen op door hun inzet en talent. De wethouders Eugène van Mierlo (Almelo), Harmjan Vedder (Enschede) en Marie-Louise Luttikholt (Hengelo) benadrukten tijdens de avond de grote en belangrijke rol die vakmensen, en daarmee ook het mbo en zijn studenten, hebben in onze samenleving, economie en het onderwijs. 

De 10 studenten gingen naar huis met een oorkonde, een beeldje én een cheque van € 1.000.- om te investeren in een aanvullende opleiding of cursus. De drie studenten die de Almelo MBO Award ontvingen volgen alle drie hun opleiding aan een andere vestiging van ROC van Twente in Almelo.

Olaf de Jonge woont in Borne en volgt de opleiding Technisch specialist personenauto’s aan de Sumpel 4-6 in Almelo. Zijn passie voor autotechniek bracht hem naar het NK voor beroepen (Skills The Finals), waar hij een knappe zilveren medaille won in het vakgebied Autotechnicus. Hij is geboren voor de autotechniek en sleutelen zit hem in het bloed. Dat lijkt familiair te zijn. Hij werkt net als zijn vader bij Huiskes-Kokkeler. De ambities van Olaf zijn om zijn mbo-niveau 4 diploma te behalen om vervolgens alle trainingen binnen PON af te ronden. Èn hij wil onvervangbaar worden!

Petros Barshini woont in Almelo en volgt de opleiding Ondernemer retail aan de Wierdensestraat in Almelo. Petros heeft zich gekwalificeerd voor het NK voor beroepen (Skills The Finals) in het vakgebied Ondernemer retail en sleepte hier een gouden plak in de wacht. Petros is een echte doener en durft buiten de kaders te denken. Hij is creatief en kwam overtuigend over met zijn pitch. Hij heeft al zijn eigen onderneming JP’s Mirror Booth, waarmee hij photo booths verhuurt in heel Nederland. Ook is hij sinds kort actief als ondernemer in de aannemersbranche.

Lotte Tiehuis woont in Almelo en volgt de opleiding Onderwijsassistent aan de Thorbeckelaan in Almelo. Een heel enthousiaste Lotte behaalde ook een gouden medaille bij Skills The Finals in het vakgebied Onderwijsassistent, waar ze als wedstrijdopdracht samen met haar klas een eigen politieke partij heeft opgericht. Lotte behoort tot de top 10 van studenten landelijk met de hoogst behaalde scores tijdens het hele Nederlands kampioenschap en is daarom ook genomineerd voor de Best of Excellence award.  

Gemeente Almelo nam in 2019 het initiatief voor deze awards. Om het regionale belang nog meer te benadrukken, reiken nu ook de gemeenten Enschede en Hengelo mbo awards uit. Een diploma is pas het begin van een nieuwe fase in iemands ontwikkeling. Dat duurt een leven lang. Juist ook omdat de inhoud van de beroepspraktijk continu verandert. Mbo’ers zijn flexibel en ondernemend, waardoor ze kunnen blijven inspelen op al die veranderingen.