Almelo wipt 41.237 tegels tijdens NK Tegelwippen

Bij de vierde editie van het NK Tegelwippen, die liep van maart tot en met oktober, werden in het hele land ruim 4,5 miljoen tegels verruild voor gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Een nieuw record! Meer groen maakt onze steden en dorpen koeler, waterbestendig en biodiverser. Na het winnen van de gouden schep in 2022 werd natuurlijk hard gestreden met de overige 172 gemeenten voor de meeste gewipte tegels.

Almelo feliciteert Vlaardingen met het winnen van de gouden schep in de categorie middelgrote gemeenten. Dit jaar is Almelo als 5e geëindigd met 41.237 gewipte tegels. “Ik ben enorm trots op de grote inzet die de inwoners van onze gemeente getoond hebben. Zij helpen mee met het vergroenen van onze stad”, aldus wethouder Overmeen-Bakhuis.

Op 15 november kondigde de organisatie de winnende gemeenten aan. Inwoners van gemeente Almelo wipten 41.237 tegels en is op de 5e plaats geëindigd in het klassement middelgrote gemeenten. De drie gouden scheppen gaan naar Arnhem, Vlaardingen en Halderberge: zij wipten de meeste tegels per inwoner. Gemeente Arnhem verwijderde de meeste tegels (461.850), ruim 10% van het totaal aantal gewipte tegels, en wint daarmee ook nog eens de enige echte gouden tegel!

In totaal zijn landelijk 4.548.466 tegels gewipt, oftewel 413.000 m². Dat zijn zo’n 82 voetbalvelden aan groen erbij.

Het volgende NK Tegelwippen start op 21 maart 2024. Meer informatie vindt u op de website van het NK Tegelwippen.