Almelo ondertekent intentieverklaring biobased (ver)bouwen

Op 11 maart 2024 heeft wethouder Overmeen-Bakhuis namens de gemeente Almelo de intentieverklaring “Biobased (ver)bouwen in Twente” van de Twentse Bouwboeren ondertekend.

 

Twentse Bouwboeren ziet biobased bouwen – bouwen met vezelgewassen die verwerkt worden tot bouwmaterialen – als een kans voor het opzetten van een eerlijke regionale keten binnen de agrarische sector en de bouw. De vezelgewassen worden in Twente geteeld en verwerkt tot biobased bouwmaterialen. In de duurzame keten wordt er regionaal gewerkt, regionaal toegepast én gunnen partners elkaar wat. Bovendien is de impact op het milieu aanzienlijk kleiner met biobased bouwen.

De gemeente is enthousiast over de ontwikkeling van een biobased bouwmaterialenketen in Twente en wil graag de mogelijkheden van haar eigen bijdrage in deze keten onderzoeken.  

“De noodzaak voor het gebruik van circulaire bouwmaterialen als alternatief voor bestaande bouwmaterialen zal alleen maar toenemen. Voor de regio Twente zien we een mooie kans om hier die bouwmaterialen te ontwikkelen. Wij onderzoeken graag de mogelijkheden voor de gemeente Almelo.”, aldus wethouder Margreet Overmeen-Bakhuis.  

Logo Twentse Bouwboeren