Almelo krijgt een Geboortebos

In samenwerking met Stichting Nationale Boomfeestdag, gaat de gemeente Almelo een bijzonder bos realiseren: het Geboortebos. Hier kunnen ouders, verzorgers, grootouders en andere belangstellenden een boom planten voor hun (klein)kind tot en met 12 jaar.

Een Geboortebos is een bos waarin elk jaar tijdens de plantdag bomen en struiken voor kinderen worden geplant door (groot)ouders, familieleden en vrienden. Als de bomen en struiken gaan groeien, ontstaat er een echt bos, waarin allerlei soorten planten en dieren gaan leven. Het wordt een heerlijke plek om te wandelen en al spelend de natuur te ontdekken. Het planten van een Geboorteboom staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld.

Naast het Geboortebos wordt een Herdenkingsbos aangelegd. Hier is ruimte voor het planten van bomen ter herinnering aan een geliefde. 

Op zaterdag 6 april 2024 van 10.00 tot 13.00 uur is er een bijeenkomst over dit speciale bos. We leggen uit hoe je kunt deelnemen aan de Geboortebos plantdag en hoe je een Geboorteboom kunt bestellen. Iedereen die geïnteresseerd is, is hier van harte welkom. Wil je meer weten over het Herdenkingsbos? Ook dan ben je van harte welkom. De bijeenkomst is in het Armeens Scoutinggebouw aan de Burgemeester Schneiderssingel 21.

Net buiten de stad, aan de Bleskolksingel, worden het Geboortebos en herdenkingsbos aangelegd. Het bos gaat uit verschillende boomsoorten bestaan. Hierdoor vinden veel planten, paddenstoelen, insecten, vogels en zoogdieren er een leefplek. Het planten van een boom ter herinnering aan het begin van een nieuw leven is een bijzondere en eeuwenoude traditie. Een traditie die niet alleen een levenslang aandenken vormt maar daarnaast ook bijdraagt aan het verbeteren van de leefomgeving en een levende verbinding vormt tussen mens en natuur. 
Het Geboorte- en Herdenkingsbos Almelo wordt een plek waar liefde, leven en herinneringen samenkomen.

Wil je een Geboorteboom planten voor een (klein)kind? Dan kun je via Stichting Nationale Boomfeestdag een Geboorteboom bestellen. Je wordt een aantal weken voor de plantdag uitgenodigd om de Geboorteboom en aantal struiken zelf te komen planten tijden de plantdag op 27 november 2024. Een Geboorteboom kost € 75,00, maar voor de eerste 100 mensen die een boom kopen, geldt een speciaal tarief van € 55,00. Dit is inclusief koffie, thee en ranja voor max. 6 volwassenen en alle broertjes en zusjes die meekomen. Als herinnering aan het planten van de Geboorteboom krijg je een op naam gesteld plantcertificaat van het kind voor wie de Geboorteboom is geplant. Via een QR-code op het informatiebord in het Geboortebos en via Geboortebos.nl kun je deze informatie altijd terugvinden.