Almelo Buurt Samen van start!

Gisteravond was de informatiebijeenkomst over Almelo Buurt Samen. Dé nieuwe website waar inwoners een idee voor hun buurt werkelijkheid kunnen laten worden.

De informatieavond werd gehouden in het Natuurhus. Meerdere inwoners die op dit moment al actief zijn met buurtinitiatieven waren uitgenodigd. Ook waren er samenwerkingspartners aanwezig. Na het openingswoord door wethouder Jan Martin van Rees en de presentatie door het projectteam, waarin extra uitleg werd gegeven, was het tijd voor het stellen van vragen en het uitwisselen van ideeën.

Informatiebijeenkomst Almelo Buurt Samen

Almelo Buurt Samen werkt als volgt: inwoners die een idee hebben om hun buurt mooier, leuker en beter te maken, melden hun initiatief aan op almelobuurtsamen.nl. Eind mei valt er bij alle huishoudens (in Windmolenbroek en Sluitersveld) een waardebon van €7,50 op de mat. Deze waardebonnen kunnen worden gedoneerd aan het favoriete buurtinitiatief. Als er genoeg geld is opgehaald voor een idee, dan kan het initiatief worden uitgevoerd.

Met de komst van de website worden buurtinitiatieven zichtbaarder en toegankelijker. Zo kan een initiatiefnemer op een makkelijke manier geld, vrijwilligers en materialen inzamelen. Doordat elk huishouden een waardebon mag inzetten worden de buurtbetrokkenheid en samenwerking gestimuleerd.

Almelo Buurt Samen start in de wijken Windmolenbroek en Sluitersveld. Inwoners van deze wijken worden hierover vanaf begin april geïnformeerd. Als de ervaringen met Almelo Buurt Samen goed uitpakken, gaan later ook andere wijken en dorpen meedoen. Heeft u een goed idee, maar woont u niet in Windmolenbroek of Sluitersveld? Neem dan contact op met uw wijkregisseur via 0546 54 11 11 (optie 5) of mail naar buurtsamen@almelo.nl

Almelo Buurt Samen
Bijeenkomst Almelo Buurt Samen
Almelo buurt Samen presentatie